Eljött a kiberbűnözők paradicsoma

ápr 17, 2020 | Technológia

A kiberbűnözők számára a jelenlegi válsághelyzet a legjobb közeg. Az emberek prioritása megváltozott, elsősorban a vírus elkerülésére és a munkahely megtartására fókuszálnak. A vállalatok vezetőinek a figyelmét is elvonja a csőd elkerülése, a munkavállalók megtartása és a rendszerük újratervezése. Ezt a káoszt kihasználva a hackerek megújult lendülettel támadnak és próbálnak minél nagyobb hasznot húzni.

Elég egy álhírt tartalmazó hamis linkre kattintani, vagy egy hitelesnek tűnő dokumentumot letölteni, egy beépülő vírus feltörheti a hagyományos védelmet és biztonsági rést nyújthat egy ransomware-nek, azaz zsarolóvírusnak is, ezzel megbénítva egy teljes vállalatot, az amúgy is veszteséges állapotában. Gyorsan alkalmazkodnak, ugyanis a home office-hoz szükséges szoftverek felületét lemásolva adatok kitöltésére is biztatnak.

Gölcz Dénes részletesen beszélt ezekről a TrendFm vendégeként, saját tapasztalatokra is hivatkozik. Érdemes meghallgatni, megosztani másokkal, ugyanis tanulságos lehet még a laikusok számára is!
Meghallgatom!

NE MARADJON LE!

Kérjen értesítést a legfríssebb tartalmakról!
[hubspot type=form portal=14546676 id=f86e81bb-9b6e-425e-851f-b834bb9f2780]