Panda: az élboly élén

A független kártevővédelmi teszt során a Panda kivétel nélkül minden káros kódot blokkolt, azaz a 20 vizsgált szoftveres megoldás közül egyedüliként ért el 100%-os eredményt. Ezek a kiváló eredmények, melyeket az utóbbi hónap tesztjei során folyamatosan megismételtek, magukért beszélnek: azt bizonyítják, hogy a Panda megoldásai a leghatékonyabb védelmet képesek nyújtani a fenyegetésekkel szemben. A sorban a Pandát a Bitdefender, az F-Secure, a Tencent és a Trend Micro követik, amelyek 99.9%-os eredménnyel végeztek a Panda megoldása mögött.

A Panda az elmúlt években – a kártevők felgyorsult fejlődésére adott válaszként – olyan innovatív technológiát fejlesztett ki, amelynek köszönhetően a leghatékonyabb védelmet képes nyújtani az olyan fenyegetések ellen, mint a zsarolóvírusok, ennek köszönhetően pedig a legütőképesebb szövetségessé tette magát a megelőzés, védelem és elhárítás területén, a napjainkban elterjedt támadásokkal szemben.

Luis Corrons, a PandaLabs műszaki igazgatója az eredményekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: őszinte büszkeséggel tölt el minket az, amit elértünk. Évek munkájának gyümölcse érik most be, óriási jutalom látni, hogy képesek vagyunk felülmúlni minden egyes versenytársunkat. Mindezt csak egyetlen eredmény múlhatja felül: az a tudat, hogy olyan hatékony védelmet tudunk nyújtani ügyfeleinknek, amilyet senki más nem képes adni.

AV-Comparatives: a tesztről

Az AV-Comparatives független kutatóintézet időről-időre közzéteszi “Real-World” Protection Test (magyarul „Való Világ” Védelmi Tesztnek fordíthatnánk) elnevezésű elemzésének eredményeit annak érdekében, hogy a fogyasztók tisztában legyenek a kibervédelmi piac állapotával, beszerzési helyzetben pedig megalapozott döntést tudjanak hozni. A néhány napja megjelent utolsó számban egy júliustól novemberig tartó, a kibervédelmi szoftverek teljes szolgáltatási spektrumát használó teszt eredményeit publikálták. A vizsgálat során öt hónapon keresztül folyamatosan teszteltek 20 védelmi szoftvert, amelyek közül a Panda a maximális pontszámot megszerezve az első helyen végzett. Az intézet szerint tesztjük lényege, hogy kiválóan szimulálja a valós életet, tehát azt, ahogyan a védelmi megoldás a mindennapokban óvja a számítógépet a vírusoktól és más kártevőktől.

A vizsgálati metódus maga is több díjat és elismerést nyert el az elmúlt években, a kibervédelmi iparág pedig a legteljesebb, legpontosabb és legszigorúbb mérőeszközként ismeri el. A vizsgálatban résztvevő mind a 20 vírus- és kártevővédelmi szoftvert 5 hónapon keresztül 1769 valós idejű tesztnek vetették alá 2017 júliusa és novembere között.

Az analízis arra összpontosított, hogyan képes a szoftver megvédeni a rendszereket a fertőzésektől a rosszindulatú fájlok futtatása előtt, közben vagy után. A védelmi rendszer mindhárom fázisban való tesztelés holisztikusabb megközelítést biztosít a vizsgálatnak, lehetővé téve az azt értékelők, majd a felhasználók számára is, hogy jobban megítélhessék a biztonsági szoftver általános hatékonyságát.

 

Önnek ajánljuk