A Windows példátlan mennyiségű frissítést adott ki az elmúlt pár hónapban és ennek meg is volt az oka. 2020 márciusában számos komoly biztonsági rést tártak fel, amelyen egy kattintással átjutva átvehetik az egész gép felett az irányítást védtelenné téve azt, hogy aztán komolyabb kártékony szoftvereket (malware), akár zsarolóvírusokat (ransomware) juttassanak a kiszemelt gépre.

Ezek, az operációs rendszerekben talált kiskapuk azért veszélyesek, mert alapjaiban veszélyeztetik az egész gépet és azt a hálózatot, amelyben a fertőzött gép van. Feltárásuk után a szakemberek próbálták ezeket frissítésekkel elfedni, de még így sem mondható tökéletesnek. Ezeket a biztonsági réseket folyamatosan ostromolják a hackerek és azon igyekeznek, hogy még a frissítés előtt bejuthassanak. Ha nem sikerül, megnézik a következő hibát, vagy megpróbálkoznak egy másikkal, amíg célt nem érnek.

Miért fontos egy központilag irányítható végpontvédelem ebben az esetben? Fizikai képtelenség minden egyes gépet a hálózatban folyamatosan naprakészen tartani, valamint összevadászni rájuk nemcsak az operációs rendszer, hanem a többi szoftver frissítéseit is.

Erre ad választ a Panda Security, ugyanis az Adaptive Defense 360 a kiskapun átjutó támadásokat fékezi meg, míg a kapukat a Patch Management foltozza be azzal, hogy az adott felhasználó összes gépén minden szoftvert képes akár azonnal is frissíteni. Ez a kombináció megfelelő védelmet adhat a hackerek ostromával szemben.

Javasoljuk, hogy mindig frissítsen, vagy ha nincs ideje, használjon olyan védelmet, ami segít ebben!

Önnek ajánljuk